ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Ο Άγιος Ανδρέας αποτελεί ένα πολυσύχναστο θέρετρο, και η παραλία του συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Δίπλα στο κέντρο του χωριού, η παραλία αποτελείται από άμμο, ενώ δίπλα υπάρχει εστιατόριο και ταβέρνες.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Αφήνοντας το αυτοκίνητο απέναντι από το βενζινάδικο που βρίσκεται στο δρόμο, θα βρείτε την μεγάλη σε έκταση παραλία της επισκοπής, με ψιλή άμμο και λίγα βότσαλα έξω. Προτιμήστε τη εάν θέλετε μία αξιοπρεπή παραλία χωρίς πολυκοσμία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΡΑΝOI

Η παραλία στους Χράνους βρίσκεται πάνω στο δρόμο, και αποτελείται από μικρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα. Πάνω από την παραλία βρίσκονται αναψυκτήρια και για αυτό το λόγο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο το καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Στο κεντρικό καφενείο-εστιατόριο του χωριού Καλαμάκι, στρίβοντας αριστερά, θα οδηγηθείτε στην παραλία Καλαμακίου. Είναι ένας μικρός όμορφος κολπίσκος με μικρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, την οποία οι ψαράδες ονομάζουν μπαρκαριά, αφού την χρησιμοποιούσαν οι παλιοί για να ξεφορτώνουν αλάτι που έφερναν από τη Μάνη. Πάνω από την παραλία υπάρχει μία εξαιρετική ταβέρνα με θέα τη θάλασσα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Η παραλία Πεταλιδίου βρίσκεται ακριβώς πριν το λιμανάκι του Πεταλιδίου, με χοντρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα. Θα βρείτε ένα παραδοσιακό καφενείο μπροστά στη θάλασσα με σκιά και όμορφη θέα. Επίσης υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια με έξοχο φαγητό.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΕΛΙΚΑΣ

Περνώντας μέσα από μία έκταση με καλαμιές, θα βρείτε την μεγάλη σε έκταση παραλία της Βελίκας. Με ψιλή χρυσή άμμο και δέντρα στο πάνω μέρος της παραλίας, είναι συχνός προορισμός και σφύζει από ζωή το καλοκαίρι. Στην άκρη της παραλίας υπάρχει μεγάλη καφετέρια πάνω στην αμμουδιά που σχεδόν ακουμπάει τη θάλασσα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΛΟΝΙΔΕΣ

Μπαίνοντας στα Βουνάρια και κατευθυνόμενοι προς την παραλία, ακριβώς πριν το ξενοδοχείο «Κολονίδες» θα βρείτε ένα μονοπατάκι σε ένα χωράφι με ελιές. Ακολουθήστε το, και θα βρεθείτε σε ένα μικρό παράδεισο με εξαιρετικά ψιλή άμμο περικυκλωμένο από βράχια και δέντρα. Αποτελεί μία από τις γνωστές άγνωστες παραλίες της περιοχής, και σίγουρα δεν πρέπει να την προσπεράσετε.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΟΥΛΙΑ

Εξαιρετική παραλία, πλατιά και μεγάλη σε μήκος, με ψιλή χρυσή άμμο και τέντες από καλάμια που προσφέρουν τη σκιά τους. Πάνω στην παραλία υπάρχει beach bar όπου συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος το καλοκαίρι. Θα τη βρείτε ακολουθώντας το δρόμο που περνάει μέσα από τα Βουνάρια και οδηγεί στην παραλία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΡΓΑΡΟΥ

Η παραλία Γαργαρού είναι μία παραλία για ιδιαίτερα γούστα και σίγουρα όχι για αυτούς που ζητούν μεγάλες και πολυσύχναστες παραλίες με άμμο. Η παραλία είναι τόσο στενή που δύσκολα ξαπλώνει κανείς, στρωμένη με ένα ξεχωριστό καφέ βότσαλο. Στην είσοδο της παραλία υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με δέντρα και πέτρινα παγκάκια, δίπλα από ένα πηγάδι και μία μαρμάρινη πλάκα που μιλάει για τη Γαργαρού.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΩΝΗΣ

Καθώς μπαίνετε στην Κορώνη και φτάνετε στο Κάστρο, θα βρείτε μία μικρή παραλία με βότσαλο και βραχάκια, όπου κάποιοι επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους με θέα το κάστρο.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΓΚΑ

Η παραλία Ζάγκα είναι από τις κορυφαίες επιλογές για αυτούς που θέλουν μεγάλη παραλία με αμμουδιά. Η παραλία, στρωμένη με ψιλή άμμο, ξεκινάει λίγο μετά το κάστρο της Κορώνης, και εκτείνεται για εκατοντάδες μέτρα, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια και ταβέρνες, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για παρκάρισμα του αυτοκινήτου στο δρόμο που βρίσκεται από πάνω.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΜΙ

Φεύγοντας από Κορώνη προς Μεθώνη χωρίς να αφήσετε τον παραλιακό δρόμο, θα φτάσετε στην άκρη της παραλίας Μεμί. Η παραλία είναι στρωμένη με χρυσή άμμο, και έχει γήπεδα beach volley, ποδοσφαίρου, ντους, αποδυτήρια, χώρο για parking και ταβέρνα πάνω από την παραλία.